У рецептах такої страви, як вареники в якості начинки вказується найрізноманітніша начинка, в даному випадку в якості начинки використовується чорнослив.
Список необхідних інгредієнтів: для приготування тіста - дві з половиною склянки пшеничного борошна, приблизно чверть склянки води, одне яйце, дрібка солі; для начинки - 300 г сушених слив, половина склянки цукрового піску; сметана для поливання готових вареників при подачі до столу.
Чорнослив необхідно добре промити водою, а потім залити його окропом і дати постояти протягом якогось часу (сливи повинні стати м'якими), після чого акуратно вийняти з слив кісточки. З пшеничного борошна з додаванням солі, яйця і води приготувати тісто для вареників (воно має бути однорідним і еластичним), дати тісту постояти півгодини, а після цього розкачати його і вирізати кружечки - заготовки для вареників. На кожен кружечок викласти по підготовленій сушеної сливи і посипати цукром. Заліпити вареники і відварити до готовності в киплячій воді. Подавати зі сметаною.