Основа соусу - нежирні вершки, гриби вибирайте будь, підійдуть навіть банальні печериці. Готується страва максимально швидко і просто.
Інгредієнти: спагетті, 700 грам печериць, 230 мл нежирних вершків, дві столові ложки соєвого соусу, дві столові ложки рослинної олії, дві часточки часнику (за бажанням), сіль і чорний мелений перець за смаком.
Спочатку готуємо соус, спагеті потрібно відварювати безпосередньо перед подачею до столу.
Печериці нарізаємо тонкими пластинами, кладемо на сковорідку з розігрітим рослинним маслом і обсмажуємо поки рідина не випарується, а гриби не стануть злегка золотистого кольору. Вливаємо до грибів соєвий соус, через хвилину додаємо вершки, розмішуємо і готуємо, поки соус злегка не зменшиться в обсязі і не загусне. Пробуємо на сіль, якщо треба - підсолюємо. В кінці приготування додаємо подрібнений часник і мелений чорний перець.
У просторій каструлі доводимо воду до кипіння, солимо за смаком і кладемо спагетті. Відварюємо як зазначено на упаковці. Воду зливаємо, змішуємо спагетті з грибним соусом і відразу подаємо. Приємного апетиту!