Досить простий за рецептурою та приготування салатик можна готувати кожен день. Але в салаті є пристойна кількість часнику, тому він відноситься до тих, що "на любителя". Нам буде потрібно сир твердий, який би легко нарізався і не ламався, часник свіжий, маслини (вони ж оливки) і свіжі огірочки.
Приготування: оливки треба нарізати кільцями, попередньо вийняти кісточки. Можна звичайно купити оливки без кісточок, але особисто на мій смак вони несмачні... Ті, що з кісточками - смачніше, хоч і повозитися з кісточками доведеться. Огірки миємо й тонкою соломкою нарізаємо. Тепер сир: його треба нарізати так само, як і сир. Тобто в результаті у нас повинна вийде така собі рисова і огіркова "лапша" і бажано не дуже тонка.
Змішуємо огірки і сир, акуратно перемішуємо і додаємо оливки. Часник чистимо і пропускаємо через прес, так само в салатик додаємо. З спецій для салату використовуємо сіль, перець мелений і коріандр. Заправляємо не майонезом, а соняшниковою або оливковою олією. Приємного!