Рецепт досить простого, але дуже смачного десерту - чудових рогаликів з сирного тіста з смачним абрикосовим джемом в якості начинки!
Складові для приготування: 300 грамів сиру, половину пачки вершкового масла, близько трьох з половиною склянок борошна, три яйця, одна чайна ложка соди, погашеної оцтом, 150-200 г цукру, пакетик ванільного цукру, ну і приблизно сім-вісім столових ложок густого абрикосового джему (або варення) і три столові ложки цукрової пудри.
Сир, який можна протерти заздалегідь через сито (хоча це і необов'язково), потрібно розтерти з розм'якшеним вершковим маслом і яйцями, потім додати соду гашену оцтом і потроху всипати у суміш борошно, змішану зі звичайним і ванільним цукром. Замісити пластичне тісто і розділити його на три частини. Кожну частину тіста тонко розкачати і змастити шаром абрикосового джему, після чого розрізати на 12 трикутних частин і скачати з кожного трикутника рогалик. Рогалики перекласти на змащене деко і потім випікати при температурі духовки 180 градусів приблизно 15-17 хвилин. Готові рогалики ще гарячими слід щедро посипати цукровою пудрою.