Головна » Статті » Рецепти |
Канадський медовий торт
Інгредієнти для тіста: 1 ст.л. темного меду 2 ст.л. кленового сиропу 1 ч. л. соди 100 гр вершкового масла 2 яйця 100 гр цукру (краще коричневого) 130-140 гр борошна (залежить від величини яєць) Для крему: 700 гр сметани (я брала 20%) 180 г цукрової пудри (насправді за смаком) Всі інші інгредієнти необов'язкові, більш того, якщо у вас немає кленового сиропу, просто візьміть дві ложки меду з гіркою і не мучтеся. Мед, сироп і соду покласти в глибоку миску або каструлю, поставити на невеликий вогонь і нагрівати, помішуючи. Суміш спіниться і побіліє. Додати масло і цукор, продовжувати помішувати, поки масло не розтане. Вмішати яйця по одному (міксером легше, але можна і без нього), а потім додати просіяне борошно. Повинно вийти тісто середньої густоти - воно повинно "литися", але при цьому не бути дуже рідким. Я додала червоний барвник, але на кольорі коржа це не позначилося. Розлити по двох формах і випікайте в розігрітій до 190˚C духовці приблизно 20 хвилин: Торт потрібно "збирати" відразу, поки коржі ще гарячі, але двадцяти хвилин, як правило, достатньо, щоб підготувати начинку. Goji-berry - маленькі червоні ягідки, які російська вікіпедія вважає беззастережно отруйними, а англійська - всіляко корисними. У нас їх продають сушеними у відділі здорової їжі і широко рекламують як супер-потужний і супер-модний антиоксидант. На смак - солодкі, з легкою кислинкою. Я використовувала їх для обробки і для прошарку. Частину ягід для прошарку я помолола з мигдалем: Для крему змішати сметану з цукровою пудрою. Сметана в наших краях дуже густа, просто на подив. Для просочення змішати кленовий сироп з віскі: Кожен корж розрізати на дві частини, збризнути сиропом, змастити кремом і посипати оріхове-ягідної крихтою: Зверху покрити торт сметанним кремом. В принципі, все, можна їсти. Для прикраси я помолола другу частину ягід з цукровою пудрою і харчовим барвником, а також зробила трафарет з паперу для випічки. Далі все просто: Боки торта я обсипала залишками ягідно-горіховою і ягідно-цукрового крихти. Можна різати! Автор: Yolka | |
Просмотров: 1101 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |