Головна » Статті » Рецепти

Канадський медовий торт
Інгредієнти для тіста:
1 ст.л. темного меду
2 ст.л. кленового сиропу
1 ч. л. соди
100 гр вершкового масла
2 яйця
100 гр цукру (краще коричневого)
130-140 гр борошна (залежить від величини яєць)
Для крему:
700 гр сметани (я брала 20%)
180 г цукрової пудри (насправді за смаком)
Всі інші інгредієнти необов'язкові, більш того, якщо у вас немає кленового сиропу, просто візьміть дві ложки меду з гіркою і не мучтеся.
Мед, сироп і соду покласти в глибоку миску або каструлю, поставити на невеликий вогонь і нагрівати, помішуючи. Суміш спіниться і побіліє.
Додати масло і цукор, продовжувати помішувати, поки масло не розтане. Вмішати яйця по одному (міксером легше, але можна і без нього), а потім додати просіяне борошно.
Повинно вийти тісто середньої густоти - воно повинно "литися", але при цьому не бути дуже рідким. Я додала червоний барвник, але на кольорі коржа це не позначилося.
Розлити по двох формах і випікайте в розігрітій до 190˚C духовці приблизно 20 хвилин:
Торт потрібно "збирати" відразу, поки коржі ще гарячі, але двадцяти хвилин, як правило, достатньо, щоб підготувати начинку.
Goji-berry - маленькі червоні ягідки, які російська вікіпедія вважає беззастережно отруйними, а англійська - всіляко корисними.
У нас їх продають сушеними у відділі здорової їжі і широко рекламують як супер-потужний і супер-модний антиоксидант. На смак - солодкі, з легкою кислинкою.
Я використовувала їх для обробки і для прошарку.
Частину ягід для прошарку я помолола з мигдалем:
Для крему змішати сметану з цукровою пудрою. Сметана в наших краях дуже густа, просто на подив.
Для просочення змішати кленовий сироп з віскі:
Кожен корж розрізати на дві частини, збризнути сиропом, змастити кремом і посипати оріхове-ягідної крихтою:
Зверху покрити торт сметанним кремом. В принципі, все, можна їсти.
Для прикраси я помолола другу частину ягід з цукровою пудрою і харчовим барвником, а також зробила трафарет з паперу для випічки.
Далі все просто:
Боки торта я обсипала залишками ягідно-горіховою і ягідно-цукрового крихти. Можна різати!
Автор: Yolka
Просмотров: 1033
Категория: Рецепти |
| Теги: торт

Рекомендовані рецепти:

Торт "Ласун"
Гречані млинці з пшеничною мукою
Ажурні млинці
Картопля в паприці (рецепт)
Домашні 'Рафаелло'
Пиріг лимонно-медовий
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: