Головна » Статті » Рецепти |
Мафіни з чорницею
Напевно, марно приховувати, що десерти я готую дещо рідше інших страв, але ці мафіни ви просто повинні спробувати. Хоча б тому, що вони перевертають стереотип про те, що десерти, у тому числі солодка випічка - справа довга і тоскна, і вже поготів за нього не варто братися ввечері після роботи. Рецепт мафінів я взяв з книги серії Good Cook, він досить універсальний - чорницю можна замінити журавлиною, іншими ягодами, нарешті, можна спробувати і подрібнений шоколад. 20-30 мафінів 250 г борошна 2 ч.л. пекарського порошку 150 р. чорниці або голубики 3/4 ч.л. солі 60 г цукру 2 яйця 60 р. масла 175 мл молока Збийте яйця, розтопіть масло, припудріть ягоди борошном. Просійте борошно в миску, додайте пекарський порошок, сіль і цукор, сироп і додайте в миску яйця, масло і більшу частину молока. Перемішайте кількома енергійними рухами, тут головне не перемісити тісто, і навіть якщо залишаться грудочки борошна - нічого страшного. Додайте ягоди і молоко, що залишилося, знову недовго перемішайте. Змастіть форми для мафінів маслом (я використовував одноразові паперові формочки, поміщені в металеву форму для мафінів) і наповніть їх тестом на дві третини. Випікайте відразу ж при температурі 200 градусів протягом 20-25 хвилин. Подавати такі мафіни теж краще відразу. | |
Просмотров: 2019 Категория: Рецепти |
| |
| Комментарии: 4 |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |