Головна » Статті » Рецепти

Мафіни з чорницею
Напевно, марно приховувати, що десерти я готую дещо рідше інших страв, але ці мафіни ви просто повинні спробувати. Хоча б тому, що вони перевертають стереотип про те, що десерти, у тому числі солодка випічка - справа довга і тоскна, і вже поготів за нього не варто братися ввечері після роботи.
Рецепт мафінів я взяв з книги серії Good Cook, він досить універсальний - чорницю можна замінити журавлиною, іншими ягодами, нарешті, можна спробувати і подрібнений шоколад.
20-30 мафінів
250 г борошна
2 ч.л. пекарського порошку
150 р. чорниці або голубики
3/4 ч.л. солі
60 г цукру
2 яйця
60 р. масла
175 мл молока
Збийте яйця, розтопіть масло, припудріть ягоди борошном. Просійте борошно в миску, додайте пекарський порошок, сіль і цукор, сироп і додайте в миску яйця, масло і більшу частину молока.
Перемішайте кількома енергійними рухами, тут головне не перемісити тісто, і навіть якщо залишаться грудочки борошна - нічого страшного. Додайте ягоди і молоко, що залишилося, знову недовго перемішайте.
Змастіть форми для мафінів маслом (я використовував одноразові паперові формочки, поміщені в металеву форму для мафінів) і наповніть їх тестом на дві третини.
Випікайте відразу ж при температурі 200 градусів протягом 20-25 хвилин. Подавати такі мафіни теж краще відразу.
Просмотров: 2019
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 4

Рекомендовані рецепти:

Кекс столичний
Цибульні булочки
Буженина в тесті
Молоді кабачки в горіховому соусі
"Крем-брюле" з сиру
Салат ананасно-маслиновый
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: