Оригінальний і просто дивний на смак пиріг зі смаком мигдалю, який при бажанні можна подавати, змастивши в якості крему абрикосовим варенням - поєднання смаків просто чудове, ну або ж просто посипати зверху цукровою пудрою. Готуватися подібний пиріг швидко і без особливих зусиль.
Для приготування цього пирога вам будуть потрібні наступні інгредієнти: 80 грамів очищених фісташок, 400 грамів пшеничного борошна, 200 грамів цукру, трохи солі, 200 мілілітрів молока, один пакетик сухих дріжджів, чотири курячі яйця, 20 г вершкового масла, 200 мілілітрів оливкової олії, а крім цього 100 г абрикосового варення або цукрова пудра.
Фісташки необхідно дуже дрібно нарубати або ж подрібнити яким-небудь іншим способом. Яйця потрібно збити з цукровим піском, після чого додати в отриману масу молоко і оливкове масло, невелику щіпку солі, фісташки а також борошно, змішану з сухими дріжджами і все це ретельно перемішати. Круглу форму слід змастити вершковим маслом і злегка присипати борошном, а потім викласти в неї тісто і випікати пиріг в розігрітій до температури 180 градусів духовий печі, близько 40 хвилин, після чого форму дістати, пиріг вийняти і остудити. Остиглий пиріг змастити варенням з абрикос або щедро посипати цукровою пудрою.
|