Список потрібних інгредієнтів: 200 г сушених грибів, одна невелика ріпчаста цибулина, дві невеликих морквини, дві картоплини середніх розмірів, одна буряк, два солоних огірка, 50 г брусниці, майонез, зелень кропу або петрушки, мелений чорний перець і сіль.
Картоплю, моркву і буряк необхідно відварити в шкірці до готовності, а потім остудити і почистити. Підготовлені овочі слід натерти на крупній тертці. Ріпчасту цибулину потрібно почистити і подрібнити, після чого обшпарити цибулю окропом. Солоні огірки порізати кубиками. Сушені гриби слід для початку промити і замочити в холодній воді на пару годин, а потім гриби знову промити, а воду, в якій вони замочували, процідити і відварювати в ній гриби до повної готовності. Якщо гриби занадто великі, то їх треба порізати. Потім викласти салат шарами в салатник: спочатку шар грибів, далі - цибулю, потім - картопля, майонез, солоні огірочки, буряк, морква, брусниця і знову майонез. Повторювати шари до тих пір, поки продукти не закінчаться. Посипати подрібненою зеленню салат і прикрасити грибами.
|