Будь-яка закуска в Іспанії, що подається до пива або вина, називається тапас. Тому це блюдо, пропоноване в барі так і зазначено: "тапас-шампіньйони". Виходить воно досить гострим і пряным.Необходимые продукти: 800 гр дрібних шампіньйонів (маленьких), 4 зубчики часнику, пучок цибулі-шалот (такі ніжні зелені пір'я без гіркоти), 1 перчик чилі, 1 стакан сухого шеррі, пучок петрушки, 2 столові ложки оливкової олії, чорний мелений перець, сіль. Процес приготування: гриби почистити або просто добре вимити. Лук-шалот дрібно нарізати, часник пропустити через прес. Перчик чилі звільнити від насіння і порізати тонкими кільцями. Разом обсмажити цибулю, часник і чилі на оливковій олії, тушкувати 5 хвилин під кришкою і додати печериці. Готувати 10 хв, помішуючи і прикриваючи нещільно. Потім влити вино, посолити і поперчити і посипати нарізаною дрібніші петрушкою. Добре перемішати і прогріти пару хвилин. Подають тапас на великих ломтях чорного домашнього хліба.