Головна » Статті » Рецепти |
Дріжджовий пиріг з сиром і сливами
СКЛАД Для тесту вам знадобиться: Для опари: 150 мл молока 1 ч. ложка сухих дріжджів або 20 г свіжих 1 ч. ложка цукру Близько 180 г борошна Для основного замісу: 1 яйце 2 ст. ложки рослинної олії 4 ст. ложки цукру ¼ ч. ложки солі 2 ст. ложки води Близько 300 г борошна Для начинки: 400 г сиру 4 столові ложки цукру 2 столові ложки борошна 1 яєчний білок (жовток піде на змазування пирога) 4 - 5 великих злив Форма для выпечки діаметром 24 або 26 см ПРИГОТУВАННЯ: Для опари візьміть тепле молоко, додайте дріжджі, цукор і дайте постояти 5 хвилин, щоб дріжджі наситились водою, розбухнули і легше розчинилися. Розмішайте до розчинення дріжджів і додайте таку кількість борошна, щоб вийшло тісто по густоті нагадує вівсяну кашу: рідке, але в той же час досить густа, щоб не стікати з ложки. Дайте тісту хвилин 5 -10 постояти - продихається, закрийте кришкою або плівкою і залиште при кімнатній температурі на 2 - 3 години для бродіння. Спочатку опара буде рости, потім її поверхню покриється лопнувшими бульбашками, на ній з'являться зморшки, і вона почне обпадати. Початок обпадання опари і є показником її готовності. Для здоби змішайте яйце, сіль, цукор, рослинна олія. Додайте воду, щоб цукор - сіль краще розчинилися і розмішайте в більш-менш однорідну суміш. Вмішайте здобу в опару. Поступово додаючи борошно, замісіть м'яке еластичне тісто, яке не буде липнути до рук і робочої поверхні. покладіть Тісто в миску, накрити плівкою або кришкою та залиште при кімнатній температурі до подвоєння в обсязі. Якщо у вас є час, обімніть підійшло тісто і дайте йому піднятися вдруге. Для сирної начинки розітріть сир з цукром. Яєчний білок збийте до м'яких піків і вмішайте в сир. Додайте борошно. Готуйте сирну начинку в останній момент, безпосередньо перед публікацією на тісто тому сир з цукром має властивість набрякати і, якщо приготувати її заздалегідь, вона вийде надмірно мокрою. Підійшло тісто обімніть і розкачайте в прямокутник (товщина близько 3 мм). Розкачане тісто наріжте на смужки шириною близько 15 см.На центр кожної зі смужок насипте трохи мелених сухарів, щоб тісто в процесі випічки не подмокло. Розкладіть і розрівняйте сирну начинку. Злегка змастіть краю смужок водою (по всьому периметру), щоб тісто краще клеїлося. З'єднайте - зліпіть краю смужок, щоб повністю закрити начинку. Скрутіть сирні рулети в равлика і покладіть у рознімну форму. Укладайте не дуже щільно, так, щоб між витками було невеликий простір. Це особливо актуально для центральних витків і в першу чергу тому, що щільна укладання може перешкодити тесту добре пропектися. Розріжте сливи навпіл або на чверті. Якщо сливи на зрізі дуже вологі, перед публікацією занурте їх в крохмалі (не повністю, тільки зріз). Робиться це для того, щоб тісто під сливами нормально пропеклось, не подмокло. Розкладіть сливи між витками тесту. Змастіть пиріг жовтком, збовтаним з невеликою кількістю воды.Выпекайте при 180 З близько 1 години. Якщо верх пирога підгоратиме, прикривайте його фольгою. Принагідно зазначу, що зазначений час випічки не є точним і остаточним! Воно приблизне! І залежить від реактивності і обсягу вашій духовки. У цьому пирозі багато вологою і начинки і можливо для його пропікання вам знадобиться більше години. Після випічки поставте форму з пирогом на решітку, щоб низ пирога краще охолоджувався і не підмок. Коли пиріг охолоне до теплого, зніміть форму і можна заварювати чай! Приємного вам апетиту! | |
Просмотров: 1322 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |