Головна » Статті » Рецепти

Дріжджовий пиріг з сиром і сливами
СКЛАД
Для тесту вам знадобиться:
Для опари:
150 мл молока
1 ч. ложка сухих дріжджів або 20 г свіжих
1 ч. ложка цукру
Близько 180 г борошна
Для основного замісу:
1 яйце
2 ст. ложки рослинної олії
4 ст. ложки цукру
¼ ч. ложки солі
2 ст. ложки води
Близько 300 г борошна
Для начинки:
400 г сиру
4 столові ложки цукру
2 столові ложки борошна
1 яєчний білок (жовток піде на змазування пирога)
4 - 5 великих злив
Форма для выпечки діаметром 24 або 26 см
ПРИГОТУВАННЯ:
Для опари візьміть тепле молоко, додайте дріжджі, цукор і дайте постояти 5 хвилин, щоб дріжджі наситились водою, розбухнули і легше розчинилися.
Розмішайте до розчинення дріжджів і додайте таку кількість борошна, щоб вийшло тісто по густоті нагадує вівсяну кашу: рідке, але в той же час досить густа, щоб не стікати з ложки.
Дайте тісту хвилин 5 -10 постояти - продихається, закрийте кришкою або плівкою і залиште при кімнатній температурі на 2 - 3 години для бродіння.
Спочатку опара буде рости, потім її поверхню покриється лопнувшими бульбашками, на ній з'являться зморшки, і вона почне обпадати. Початок обпадання опари і є показником її готовності.
Для здоби змішайте яйце, сіль, цукор, рослинна олія. Додайте воду, щоб цукор - сіль краще розчинилися і розмішайте в більш-менш однорідну суміш.
Вмішайте здобу в опару.
Поступово додаючи борошно, замісіть м'яке еластичне тісто, яке не буде липнути до рук і робочої поверхні.
покладіть Тісто в миску, накрити плівкою або кришкою та залиште при кімнатній температурі до подвоєння в обсязі. Якщо у вас є час, обімніть підійшло тісто і дайте йому піднятися вдруге.
Для сирної начинки розітріть сир з цукром. Яєчний білок збийте до м'яких піків і вмішайте в сир. Додайте борошно.
Готуйте сирну начинку в останній момент, безпосередньо перед публікацією на тісто тому сир з цукром має властивість набрякати і, якщо приготувати її заздалегідь, вона вийде надмірно мокрою.
Підійшло тісто обімніть і розкачайте в прямокутник (товщина близько 3 мм).
Розкачане тісто наріжте на смужки шириною близько 15 см.На центр кожної зі смужок насипте трохи мелених сухарів, щоб тісто в процесі випічки не подмокло.
Розкладіть і розрівняйте сирну начинку.
Злегка змастіть краю смужок водою (по всьому периметру), щоб тісто краще клеїлося. З'єднайте - зліпіть краю смужок, щоб повністю закрити начинку.
Скрутіть сирні рулети в равлика і покладіть у рознімну форму.
Укладайте не дуже щільно, так, щоб між витками було невеликий простір. Це особливо актуально для центральних витків і в першу чергу тому, що щільна укладання може перешкодити тесту добре пропектися.
Розріжте сливи навпіл або на чверті. Якщо сливи на зрізі дуже вологі, перед публікацією занурте їх в крохмалі (не повністю, тільки зріз).
Робиться це для того, щоб тісто під сливами нормально пропеклось, не подмокло.
Розкладіть сливи між витками тесту.
Змастіть пиріг жовтком, збовтаним з невеликою кількістю воды.Выпекайте при 180 З близько 1 години. Якщо верх пирога підгоратиме, прикривайте його фольгою.
Принагідно зазначу, що зазначений час випічки не є точним і остаточним! Воно приблизне! І залежить від реактивності і обсягу вашій духовки. У цьому пирозі багато вологою і начинки і можливо для його пропікання вам знадобиться більше години.
Після випічки поставте форму з пирогом на решітку, щоб низ пирога краще охолоджувався і не підмок. Коли пиріг охолоне до теплого, зніміть форму і можна заварювати чай! Приємного вам апетиту!
Просмотров: 1116
Категория: Рецепти |
| Теги: пиріг, тісто

Рекомендовані рецепти:

Штрудель з сирного тіста з вишнею
Голландська масляна коврижка Boterkoek
Торт "Ласун"
Яблучні сирники
Домашня ковбаса з кролика
Омлет-десерт з горіхами і курагою
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: