Морозиво з апельсиновим соком і цедрою і шоколадом
Цей рецепт також відноситься до дуже простим і не вимагає великої кількості витрачених зусиль, часу і продуктів способів приготувати смачний прохолодний літній десерт. Морозиво виходить ніжним на смак і злегка нагадує вершковий щербет - загалом таке ласощі цілком здатне сподобається практично всіх!
Отже, для приготування морозива за запропонованим рецептом вам будуть потрібні наступні інгредієнти: один досить великий апельсин, 230 грамів сметани (необхідно використовувати саме жирну сметану), дві столові ложки дуже дрібно натертого шоколаду (можна вибрати будь-який шоколад, на ваш смак), а також три столові ложки цукрової пудри і трохи ванільного цукру або ванілі.
Готуватися десерт, як вже написано вище, напрочуд просто: сметану слід добре збити разом із цукровою пудрою і ваніллю. З апельсина тонко зрізати цедру і подрібнити її, а також видавити весь сік. У сметанную масу додати подрібнений шоколад, апельсиновий сік і цедру і знову ретельно збити суміш, після чого розлити в силіконові формочки і прибрати в морозильник до тих пір, поки морозиво добре не замерзне.