Печиво можна спекти в двох варіантах. У тісто додати більше цукру, прошарок зробити з кисленького джему. Або ж тісто робити не дуже солодким, але для прошарку взяти солодкий джем. Якщо немає мигдалю, додайте в тісто волоські горіхи.
Інгредієнти: 120 гр. вершкового масла, 220 гр. борошна, 100 - 150 гр. цукру, 120 гр. мигдалю (або інших горіхів), 200 гр. джему, один жовток, щіпка солі, половина чайної ложки кориці, чверть чайної ложки розпушувача.
Масло збиваємо з цукром в пишну масу. Додаємо жовток і знову збиваємо. Змішуємо просіяне борошно з розпушувачем, корицею, сіллю. З'єднуємо масляну і борошняну суміш, замішуємо тісто. Горіхи підсушуємо на сухій сковорідці або в духовці на слабкому вогні, рубаємо ножем або подрібнюємо в ступці (але не дуже дрібно). Додаємо горіхи в тісто. Ділимо тісто на дві частини. Одну розкачуємо за розміром дека або форми. Змащуємо джемом. Другу половину натираємо на джем, зверху можна посипати горішками. Відправляємо печиво в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо приблизно 25-30 хвилин. Якщо джем рідкуватим - додайте в нього трохи крохмалю або подрібнених горіхів - тоді тісто під джемом не розмокне і добре пропечеться.