Головна » Статті » Рецепти

Нарізна печиво з джемом і мигдалем
Печиво можна спекти в двох варіантах. У тісто додати більше цукру, прошарок зробити з кисленького джему. Або ж тісто робити не дуже солодким, але для прошарку взяти солодкий джем. Якщо немає мигдалю, додайте в тісто волоські горіхи.

Інгредієнти: 120 гр. вершкового масла, 220 гр. борошна, 100 - 150 гр. цукру, 120 гр. мигдалю (або інших горіхів), 200 гр. джему, один жовток, щіпка солі, половина чайної ложки кориці, чверть чайної ложки розпушувача.

Масло збиваємо з цукром в пишну масу. Додаємо жовток і знову збиваємо.
Змішуємо просіяне борошно з розпушувачем, корицею, сіллю. З'єднуємо масляну і борошняну суміш, замішуємо тісто. Горіхи підсушуємо на сухій сковорідці або в духовці на слабкому вогні, рубаємо ножем або подрібнюємо в ступці (але не дуже дрібно). Додаємо горіхи в тісто.
Ділимо тісто на дві частини. Одну розкачуємо за розміром дека або форми. Змащуємо джемом. Другу половину натираємо на джем, зверху можна посипати горішками.
Відправляємо печиво в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо приблизно 25-30 хвилин.
Якщо джем рідкуватим - додайте в нього трохи крохмалю або подрібнених горіхів - тоді тісто під джемом не розмокне і добре пропечеться.
Просмотров: 634
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, печиво

Рекомендовані рецепти:

Пісна галета з яблуками з заварного тіста
Суп з ковбасками та овочами
Ватрушка "Ласун"
Три рецепти хачапурі
Рогалики до чаю
Ліниві голубці з грибами
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: