Я дуже люблю молочні продукти і просто обожнюю сама порається з молоком, готуючи з неї своїм домашнім сир, бринзу, молоко згущене та інші цікавинки. Ось нещодавно натрапила на один дуже просто рецепт приготування домашнього вершкового сиру. Такий сир в магазині неймовірно дорого коштує, але його можна приготувати вдома і смак цілком ідентичний магазинного дорогого продукту. Так от для приготування вершкового сиру (деяким більш зрозумілим буде назва "Крем-чіз") нам знадобляться сметана і ... сметана. Марля і більше нічого. Всього дві баночки сметани і марля, складена в чотири шари.
Сметану беремо свіжу магазинну, з жирністю у двадцять відсотків. Ні більше ні менше. Якщо взяти сметану з меншою або ж з більшою жирністю, сир вершковий не вийде. Перекладаємо в чотири шари марлі нашу сметанку, зав'язуємо вузликом і підвішуємо над мискою на добу. З узелочка стікає сироватка, залишається тільки ніжний вершковий сир, відправляємо його в холодильник. Сироватку можна для млинців використовувати.