Рибний паштет з овочами - відмінна намазки на бутерброди, яка зробить їх не тільки смачними, але і поживними, корисними. Паштет підійде і для наповнення профітролей, для фарширування яєць, його можна подавати як самостійне блюдо. Ось рецепт: Інгредієнти: 500 грам відвареного філе будь-якої риби, 100 г вершкового масла, 300 грам моркви (можна менше за смаком), 200 грам ріпчастої цибулі, пучок свіжого кропу, сіль і чорний мелений перець за смаком.
Цибулю і моркву очистити, нарізати цибулю півкільцями, моркву натерти на крупній тертці або нарізати брусочками. Розігріти в сковорідці приблизно половину вершкового масла, обсмажити спочатку цибулю, потім додати моркву і смажити до м'якості овочів. Вогонь зробіть невеликим щоб овочі не підгоріли! Відварне рибне філе розібрати на шматочки, вийняти всі кісточки (якщо вони трапляються). Філе пропустити разом з обсмаженими овочами через м'ясорубку з дрібної гратами два-три рази. В одержаний рибно-овочевий фарш додати дрібно порубаний кріп, сіль і чорний перець за смаком. Збити масу міксером або лопаткою. Покласти вершкове масло і ще раз збити. Паштет можна намазувати на свіжий хліб або на підсушені грінки. Приємного апетиту!
|