Цей соус ідеально підходить під шашлик. Всі пропорції приблизні, в приготуванні потрібно орієнтуватися на свій смак. Що стосується кефіру - то його краще брати з високою жирністю, хоча б 3% або близько того.
Інгредієнти: приблизно літр жирного, густого кефіру, за пучка кінзи, базиліка, кропу і петрушки, по половині чайної ложки меленого червоного (гострого) і чорного перцю, чотири - п'ять зубчиків часнику, дві столові ложки майонезу, сіль за смаком.
Кефір для соусу повинен бути добре охолодженим. Потримайте його кілька годин у холодильнику і потім починайте готувати соус. Дрібно порубаєте всю зелень, часник пропустіть через прес і потім потолките в ступці, повинна вийти кашка. Додайте кефір сіль і обидва види перцю, часник, майонез, розмішайте. Потім додайте всю зелень, ретельно вимісіть соус, і можна відразу ж подавати до м'яса.
Якщо соус залишиться, його можна добу зберігати в холодильнику. Щодо зелені - вибирайте таке поєднання, яке вам подобається. Якщо не любите базилік - не додавайте, замініть його чимось іншим. Соус повинен бути густим не тільки через консистенції кефіру, але і з-за великої кількості зелені. Вибирайте хороші, великі пучки, чим буде більше зелені - тим корисніше і смачніше вийде соус. Сіль і всі спеції, часник додайте за смаком, пропорції дані дуже приблизні.
|