Головна » Статті » Рецепти

Тістечко "Смужка" з фруктовою помадкою
Інгредієнти:
* Борошно пшеничне (просіяна, холодна) - 560 г
* Масло вершкове (холодний) - 310 г
* Цукор (для тесту - 207 м; для помадки - 250 г) - 457 р
* Яйце (1 ціле + 1 жовток) - 73 г
* Есенція - 2 г
* Сіль - 2 г
* Сода (погасити оцтом) - 1 г
* Повидло (для прошарку, густе) - 100 г
* фруктовий Сік (для помадки) - 100 г
Рецепт:
Холодне масло порізати невеликими шматочками і збивати міксером або в комбайні, додати цукор, сіль, есенцію (можна будь-яку - у мене ванільна, до речі, зробити самим дуже нескладно: 2 стручка ванілі залити в пляшечці 200 г горілки і поставити в темне місце, струшувати щодня, через місяць чудова есенція готова, надовго вистачить!).
Одне яйце і один жовток трохи збити в окремій мисці і вливати потроху, додати соду на кінчику ножа, гашене оцтом.
Борошно охолодити, щоб тісто було не вище 15 градусів (це нам рекомендує довідник, щоб пластичність тесту не погіршувалася) і просіяти в чашу з масляно-цукрового сумішшю, вимішувати до отримання однорідної маси (а якщо замешиваете вручну, то в процесі вмешивания борошна охолоджуйте тісто в холодильнику, головне, не перемісити).
Готове тісто викласти на підкладку, присипану борошном, сформувати цеглинка... і розкачати качалкою від центру в різні сторони (за розмірами листа, на якому буде випікатися пласт).
Перемістити розкачане тісто на деко і вирівняти його невеликий качалкою, домагаючись, щоб скрізь була однакова товщина... приблизно 0,4-0,5 см.
Духовку розігріти до 240 градусів і поставити деко з шаром на 12-14 хвилин. Випікати до рум ’ яного кольору.
Випечений корж гарячим змащуємо тонким шаром густого повидла (у мене яблучне), ріжемо пласт на дві половини і акуратно складаємо одну частину на іншу так, щоб на верхньому шарі повидло було зверху.
Тепер готуємо помадку, вона готується дуже швидко! Сік (у мене апельсиновий, можна будь-якої: яблучний, вишневий, лимонний) нагріємо, додамо весь цукор й розмішаємо, щоб цукор розчинився, поставимо на сильний вогонь, доведемо до кипіння, знімемо піну і закриємо каструлю кришкою, увариваем сироп буквально п'ять хвилин на сильному вогні.
А потім швидко остудимо готовий сироп, я в раковину наливаю холодну воду і ставлю каструльку з сиропом туди... Збиваємо швидко-швидко, що остигає сироп, він починає густіти, біліти, помадка готова!
Цю помадку виливаємо на пласт і розрівнюємо довгим ножем. Якщо раптом так сталося, що помадка дуже загусла, її можна розігріти на невеликому вогні і продовжити заливку... Все, залишаємо остигати пласт з помадкою!
Коли пласт з помадкою зовсім охолов, беремо ніж, нагріваємо його в гарячій воді (щоб пісочне тісто не крошилось, воно дуже розсипчасте) і ріжемо на тістечка розміром 4х9, все! Наливаємо чайку, звемо близьких і коханих і смакуємо! Приємного апетиту!
Автор: Нютта
Просмотров: 975
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, цукор

Рекомендовані рецепти:

Хлібні булочки з розмарином
Салат "Сільський"
Салат сирно-апельсиновий
Яблучні сирники
Гулаб-джамун
Салат з оселедцем (рецепт)
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: