Чому пиріг ледачим називається? Напевно тому, що готується він дуже швидко і завжди виходить смачним. Можна зовсім не вміти готувати і не знати з якої власне сторони до плитці та духовці підходити, пиріг вийде відмінний. Рецепт узятий із старих записів, цей ледачий пиріг на кефірі часто мій батько готував, коли я нестямно просила чогось смачненького (а сама ще дуже маленькою була, готувати не вміла).
Знадобиться один стакан кефіру, можна навіть не дуже свіжого або неабияк перекислого; масла вершкового сто грам, один стакан манної крупи, яйця, пів склянки цукру або три чверті (якщо ви дуже любите солодке). Соду на кінчику ножа треба додавати, але попередньо оцтом погасити її.
Масло вершкове потрібно розтопити, дочекатися, поки воно знову почне схоплюватися, тобто вистигне як слід. Після чого змішуємо його з манною крупою, кефіром, цукром. Вбиваємо яйце (можна два або три додати), соду і все гарненько вимішуємо. Однорідну масу вливаємо в формочку стандартну, олія форму можна не намазувати. Випікаємо пиріг хвилин тридцять - сорок (точно в моєму рецепті не вказано скільки саме запікати). Розрізати холодним, в гарячому вигляді він важко на шматочки нарізається. Приємного!