Головна » Статті » Рецепти

Печиво «Арабіка»
Швидше за все, печиво отримало таку назву через розчинної кави, який додається в тісто. Дуже ароматно, апетитно і в приготуванні немає ніяких складнощів.

Інгредієнти: 120 грам вершкового масла, 150 грам цукру, вісім столових ложок сметани, три склянки борошна (може знадобитися трохи більше або менше), дві столові ложки молока, дві чайних ложки розчинної кави, чотири столові ложки порошку какао.

Розтираємо масло з цукром, додаємо сметану і гарненько перемішуємо масу.
Розчинну каву розводимо в молоці (2 ст. ложки), вливаємо кавовий напій до масляної маси, розмішуємо.
Борошно і какао змішуємо, просіваємо в отриману масу і вимішуємо не дуже круте тісто. Воно повинно бути однорідним і легко відставати від рук і столу.
Відокремлюємо від тіста маленькі шматочки, катаємо кульки і надаємо їм овальну форму. Потім за допомогою зубочистки по середині робимо глибоку поздовжню борозну (вдавлюємо зубочистку в тісто майже на всю глибину, щоб печиво стало схоже на кавові зерна.
Викладаємо на деко (його потрібно застелити пергаментом і змазати олією), ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікається печиво 10-15 хвилин (залежить від величини печива). Стежте, щоб печиво не пересохло - підрум'янюватися воно не повинно!
Просмотров: 532
Категория: Рецепти |
| Теги: від, печиво

Рекомендовані рецепти:

Листкова коса з капустою
Сирно-овочева паста
Лимонно-кокосовий пиріг
Грінки з беконом та помідорами
Голландська масляна коврижка Boterkoek
Салат "Крабик" (рецепт)
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: