Приготовлені таким чином тюфтельки називаються італійськими в основному з-за того, що подавати їх рекомендується з італійською пастою та сиром Пармезан і ще з-за великої кількості приправ в соусі. Блюдо виходить смачним і дуже ситним, а завдяки великій кількості овочів ще й корисним до того ж.
Список потрібних інгредієнтів: один кілограм фаршу асорті, 300 грамів ріпчастої цибулі, близько 400 грамів капусти. одне яйце, 300 грамів вівсяних пластівців, сушений базилік, мелений чорний перець і сіль; а також для приготування соусу - один баклажан, одна морквина, одна велика цибулина, два зубки часнику, два солодких перцю, один кабачок, одна банка помідорів у власному соку, орегано, базилік, 150 г пармезану (твердого сиру) і трохи оливкової олії.
Ріпчасту цибулю і капусту подрібнити блендером і додати до м'ясного фаршу, туди ж вбити яйце, всипати вівсяні пластівці і спеції за смаком, після чого прибрати ненадовго в холодильник. Тим часом підготувати соус: цибулю порізати півкільцями і трохи обсмажити на олії, після чого додати до нього на сковороду нарізані невеликими кубиками інші овочі, а через час і консервовані помідори разом з соком (самі томати слід подрібнити), все це посолити, додати необхідні спеції і ще трохи загасити овочеву суміш. З охолодженого фаршу зліпити великі тефтелі, викласти їх в жароміцну форму і відправити в гарячу (200 градусів) духовку, а коли вони зарум'яняться, рівномірно полити соусом і зменшивши температуру до 150 градусів, готувати ще 10-15 хвилин. Далі засипати все це тертим сиром, поставити в вже вимкнену духовку і почекати поки сир розплавиться.
|