Полуниця у збитих вершках - всім відомо і смачно. Можна урізноманітнити звичне ласощі, додавши білки, зробивши вишуканий і ніжний десерт.Необходимые продукти: 6 склянок полуниці, вже помитої і очищеної від зелених "хвостиків", 3 яєчних білка, 2 склянки 30%-них вершків, 1 склянка цукру, щіпка солі. Процес приготування: охолоджені яєчні білки збити з цукром, не забувши про обов'язкову щіпку солі, яка потрібна, щоб відтінити загальну солодкість. Якщо полуниця не надто солодка, кислувата на смак, то кількість цукру збільшити до півтора склянок. Полуницю пропустити через блендер або протерти через сито, залишивши кілька штук для прикраси. Невеликими порціями ввести перетерту ягоду в білки, обережно заважаючи. Збити міксером вершки з'єднати з полунично-білковою масою, акуратно перемішуючи знизу вгору до рівномірного розподілу по всьому об'єму. Поставити на 1 годину в холодильник. Розкласти десерт в креманки, прикрасити ягідками.
|