Якщо ви робите домашній сир і залишається молочна сироватка, на ній можна приготувати млинці. Звичайно, вони будуть не такі, як на молоці, але по-своєму смачні, ніжні.
Інгредієнти: три яйця, 2,5 склянки сироватки, столова ложка цукру, половина чайної ложки солі, половина чайної ложки соди, дві склянки борошна (може трохи більше). Взагалі, сіль і цукор додавати за смаком, хто як любить. Можна в тісто влити кілька столових ложок рослинного масла.
Трохи підігрійте півсклянки сироватки. Яйця змішайте з сіллю і цукром і збийте вінчиком або міксером у пишну масу. Влити сироватку, розмішати і додати просіяне борошно. Ретельно вимішати, щоб не було грудочок, влити дві склянки сироватки. Покласти соду. Її не можна гасити, але тоді соду залийте невеликою кількістю сироватки і почекайте поки пройде реакція. Потім додайте в тісто. Або погасіть оцтом, лимонним соком. Тесту дайте трохи постояти і випікайте млинці на добре розігрітій сковорідці, змащеній олією. До таких млинців подавайте сметану, сир, варення, мед, згущене молоко.
|