Просто чудовий салатик з дещо незвичним, але цікавим і оригінальним смаком, дуже ситний, але разом з тим дивно легким, тому чудово підійде в якості вечері. При цьому м'ясо курки в салаті можна замінити на креветки для любителів морепродуктів.
Що потрібно для салату: половинка манго, одне середнє яблуко, четвертинка ананаса, дві курячі досить великі відбивні, 90 г салатних листків, три столові ложки оливкової олії, дві столові ложки лимонного соку, одна чайна ложка натурального меду, одна столова ложка коньяку, чорний перець і морська сіль.
Спочатку необхідно відбити курячі грудки, поперчити і посолити їх і потім швидко обсмажити на великому вогні до м'якості (м'ясо повинно бути вже готовим, але не підрум'янитися) і охолодити. Нарізати великою соломкою. Почищене яблуко нарізати досить крупною соломкою і трошки полити соком лимона. Ананас і манго порізати на великі кубики. Всі підготовлені фрукти змішати. На тарілки викласти вимиті і обсушені салатні листя, на них зверху - суміш фруктів і куряче м'ясо. Змішати мед і лимонний сік, додати коньяк, сіль і влити оливкову олію. Всю цю суміш трохи збити виделкою і полити готовий салат такий заправкою.
|