Смачний пиріг як самостійна страва, чудовий у вигляді гарнір до м'яса, чудово гармонує з легкими овочевими салатами. Рецептом зі мною тисячу років тому поділилася мама приятельки, чиїй сім'ї в роки Радянського Союзу пощастило три роки прожити в Парижі. Я підозрюю, що оригінальний рецепт дуже застарів і загубився під шарами перебудов, дефіцитів і інших потрясінь, але, як би там не було, в моєму кулінарному блокноті пиріг значиться як французький і готується саме так вже не один рік поспіль. Інгредієнти: 1 склянку води; 25 г сухих дріжджів (або 7 м "живих\ рушником. Хай росте. Поки тісто піднімається (30-90 хвилин в залежності від температури навколишнього середовища), очищайте картоплю, нарізуйте її тонкими скибочками. Я це справа тепер довіряю комбайну - мене цілком влаштовує результат: усі пластники однакової товщини, світяться, а головне, виходить швидко і без непотрібних ножових поранень. Картопля змішується з вершками, сіллю, перцем, мускатним горіхом, подрібненим часником і травами. Підійшло тісто розділіть на дві нерівні частини. Велику розкачайте в цілий пласт, викладіть в змащену форму так, щоб були закриті краю. Викладайте картоплю. Розгортайте менший шматочок тіста, посередині чашкою-стопкою-банкою-чаркою-формочкою-для-печива виріжте кружечок-сердечко-чоловічка-букву ("кришечку\