З курячого фаршу можна дуже швидко приготувати що-небудь смачненьке. Наприклад - котлетки, а якщо є трохи часу, то зробити зрази. Начинку можна змінювати за своїм смаком, вона не обов'язково повинна бути як в цьому рецепті.
Інгредієнти для фаршу: 700 грам курячого м'яса, одне яйце, 4 скибочки білого хліба, дві часточки часнику, кілька гілочок кропу, сіль і мелений перець за смаком. Для начинки: 200 грам печериць, одна цибулина, 150 грам відвареного рису, сіль, перець за смаком.
В сковорідці розігріваємо олію, обсмажуємо в ньому до прозорості цибулю. Додаємо нарізані скибочками шампіньйони. Обсмажуємо до м'якості грибів. Перемішуємо з рисом, за смаком солимо і перчимо. Начинка готова. Куряче м'ясо ріжемо шматочками, завантажуємо в чашу блендера. Туди ж кладемо часник, розмочений в молоці хліб (його потрібно злегка віджати), зелень і яйце. Якщо блендера немає, пропускаємо все через м'ясорубку і потім змішуємо з яйцем, приправляємо сіллю і перцем.
Від фаршу відокремлюємо шматочки, робимо з них коржик, в середину кладемо ложку начинки. Краї з'єднуємо, обвалюємо в сухарях і обсмажуємо в рослинному маслі. Смажити потрібно на невеликому вогні 5-7 хвилин з кожного боку. Коли перевернемо, накриваємо кришкою щоб зрази краще пропарились. Подаємо з будь-яким гарніром. Приємного апетиту!