Любителі оселедця можуть їсти свою солону рибку в будь-якому вигляді, дуже добре в цьому рецепті поєднується оселедчик з гірчицею і вершковим маслом. Сполучені разом, ці інгредієнти складають відмінну закуску з хлібцем або з відварною картофелем.Необходимые продукти: 1 велика жирна малосольна оселедець, половина пачки (100 гр) вершкового масла, 1 яйце, 2 столові ложки гірчиці із зернятками ("Французької"), жменю суміші рубаної зелені петрушки і кропу, чорний мелений перець. Процес приготування: Масло заздалегідь витягнути з холодильника. Оселедець обробити, щоб вийшло 2 філе, ретельно очищених від всіх, навіть дрібних кісток. Розрізати філе на кілька шматочків. Зварене круто яйце розрізати навпіл і вийняти жовток. Скласти в блендер оселедець, жовток, олія, гірчицю, зелень, перець. Подрібнити і збити в однорідну пластичну масу. Скибочки тостового хліба з висівками або чорного (наприклад, Бородінської) трохи підсушити в духовці. Намазати сухарики оселедцевою масою і начинити нею ж половинки білків.