Правильніше було б суп назвати гарбузовим, оскільки основний інгредієнт - це гарбуз. Густий, гострий і дуже яскравий - такий суп сподобається навіть тим, хто до гарбузі в загальному-то байдужий. Інгредієнти: 300 грам м'якоті гарбуза, дві картоплини, одна морквина, одна цибулина, зубчик часнику, столова ложка рослинної олії, по чайній ложці чебрецю і каррі, зелень петрушки, півтора літра овочевого бульйону або води, сіль за смаком.
Беремо каструльку з товстим дном, наливаємо в неї олію і обсмажуємо дрібно нарізану цибулю і часник поки овочі не стануть прозорими. Тим часом картоплю, гарбуз і моркву ріжемо кубиками. Додаємо до цибулі і часнику, злегка обсмажуємо. Заливаємо киплячим бульйоном або водою, даємо ще раз закипіти, додаємо чебрець і варимо на слабкому вогні до м'якості овочів. Даємо супу трохи охолонути, перекладаємо овочі в блендер і пюрируем. Повертаємо овочеве пюре в каструлю, приправляємо каррі, знову даємо закипіти, солимо за смаком і вимикаємо. Даємо кілька хвилин настоятися. При подачі в тарілку додаємо зелень петрушки, при бажанні можна заправити суп сметаною. Приємного апетиту!