Ще один спосіб смачно приготувати і подати тыковку.Продукты: невелика подовжена гарбуз, 1 цибулина, 3 зубчики часнику, баночка консервованої білої квасолі, 5 ст. ложок оливкової олії, 1 ст. ложка вершкового масла, 100 гр твердого сиру, селера, петрушка і базилік, сіль, чорний і червоний мелений перець за смаком. Приготування: Гарбуз розрізати уздовж навпіл, вичистити насіння, зробити гострим ножем надрізи хрест-навхрест, глибиною приблизно в 1 див. Часник розім'яти разом з дрібкою солі, перцю і 2 ст. ложками оливкової олії, потім цією сумішшю намазати щедро гарбузову поверхню і запікати в попередньо розігрітій до 200С духовці 30-40 хвилин до м'якості. Цибулю нарізати тонкими кільцями, обсмажити в останньому оливковій олії і вершковому маслі, додати квасолю з рідиною. Прокип'ятити 5 хвилин, змішати з рубаною зеленню і половиною всієї кількості дрібно натертого сиру. Все перемішати, наповнити гарбуз, посипати рештою сиру і ще трохи запекти до його розплавлення.
|