Рибу таким способом краще всього брати не саму "худу", дуже гарний палтус і судак, непогано зубатка, ідеально - будь-яка біла...Необхідні продукти: 1 кг рибного філе, 1 цибулина, 1 склянка зелених оливок без кісточок (дуже добре, якщо вони будуть фаршированих лимоном),
2 зубчики часнику, 1 склянка білого сухого вина, 1 лимон, пучок кропу , 5 столових ложок оливкової олії, мелений білий запашний і чорний перець, сіль.
Процес приготування: філе риби вимити, обсушити паперовими рушниками. З двох сторін, посолити і поперчити чорним і запашним перцем.
Цибулю нашаткувати дрібними кубиками. Часник пропустити через прес. Оливки розрізати акуратно вздовж. Перемішати цибулю, часник і оливки.
Трохи змастити жаротривкий глибоку форму маслом, розкласти шар риби, зверху - суміш овочів. Потім знову покласти шар рибного філе. Полити вином і маслом. Залишити маринуватися при кімнатній температурі 10 хвилин.
В цей час нагріти духовку до 180°С.
Відправити рибу в духовку га 20 хвилин.
Гарячу рибу посипати рубаним кропом і полити лимонним соком.
|