Свіже весняне страва з корисним шпинатом, трохи погашеним у будь-якому рослинному маслі і приправленим лимонним соком. Можна додатково посипати вже готову закуску дрібно посіченою зеленню кропу, петрушки, базиліка і ніжними пір'ям зеленого лука. Суцільні вітаміни в тарілці!Необхідні продукти: 2 великих пучка шпинату (вагою близько 1 кг), 1 лимон, 4 столові ложки оливкової олії, за смаком - мелений чорний перець і сіль. Процес приготування: шпинат перебрати, ретельно вимити, розкласти на паперових рушниках чи ситі, щоб добре видалити воду і листочки обсохнули. Потім шпинат нарізати досить великими шматками. Видавити сік з лимона. Оливкова олія розігріти в глибокому сотейнику. Викласти шпинат, розмішати, щоб рівномірно покрити маслом, поперчити і посолити. Знову перемішати і накрити сковороду кришкою, збавивши нагрівання до мінімального. Готувати не більше 5 хвилин. Полити лимонним соком і відразу викладати для подачі на стіл.
|