Головна » Статті » Рецепти

Шоколадні мафіни з родзинками і горіхами
Інгредієнти:
* борошно 370 г
* цукровий пісок 65 г
* розпушувач 1 ст. л.
* сіль 1/2 ч. л.
* молоко 225 мл
* яйце 1 шт.
* розтоплене вершкове масло 75 г
* ванільний цукор 1 пачка
шоколад з молочною начинкою 1 плитка (75-100 г)
* какао-порошок 1 ст. л.
* фундук 50 г
* родзинки 50 г
* рослинна олія для змащування форм
Спосіб приготування:
В ємність всипати борошно, додати розпушувач.
У суху суміш всипати сіль, просіяти.
просіяне суміш додати цукор.
Всипати ванільний цукор і перемішати.
Розтопити шоколад. (Не обов'язково розтоплювати до рідкого стану, маса повинна залишитися густий)
В іншому посуді змішати молоко і розтоплене вершкове масло.
Вбити яйце, добре розмішати.
Викласти шоколадну масу.
Додати какао-порошок і ще раз перемішати.
Вилити рідку основу в борошняну і добре перемішати тісто до однорідної маси.
Викласти в тісто родзинки і подрібнені горіхи, перемішати.
Формочки змазати олією, наповнити їх тестом на 3/4 висоти.
Кожен маффін змастити яйцем. (В результаті випічки вийде хрустка цукрова скоринка)
Поставити мафіни в розігрітій до 180 градусів духовку і випікати протягом 25-30 хвилин.
Готові мафіни охолодити у формі, витягнути з неї, посипати цукровою пудрою і подати до столу. Приємного апетиту.
Можна не чекати, поки мафіни охолонуть і подавати їх відразу після випічки. Особливо смачно виходить, якщо подати теплі мафіни з молоком!
Просмотров: 824
Категория: Рецепти |
| Теги: перемішати, мафіни

Рекомендовані рецепти:

Сирні пампушки
Домашні чебуреки
Цибулевий джем
Маковий пиріг з шоколадним кремом
Мексиканське горіхове печиво
Тефтелі з овочами в італійському стилі
Всего комментариев: 0
Name *:
Email *:
Code *: