Рецепт дуже смачної, хоча і володіє трохи незвичайним і оригінальним смаком поєднання в її складі м'яса індички з різноманітними сухофруктами, смаком закуски, чудово підходить як для святкового, так і для щоденного меню.
Для приготування такого страви вам будуть потрібні наступні складові: один кілограм індичої грудинки, 200 грамів кураги, 200 грамів чорносливу, 200 грамів родзинок, а крім цього 200 мілілітрів кріпленого вина за вашим вибором, одна-дві столові ложки соєвого соусу, трохи оливкової олії, мелений чорний перець і сіль.
Всі перераховані сухофрукти спочатку слід скласти в миску (чорнослив, якщо він з кісточках, потрібно від них звільнити, хоча можна купувати відразу без кісточок) і залити кріпленим вином, після чого залишити приблизно на годину. Індиче м'ясо відокремити від кісток і розрізати таким чином, щоб вийшов пласт товщиною близько півтора сантиметрів, потім підготовлену таким чином грудку гарненько відбити, посипати перцем і сіллю з двох сторін, а також щедро змастити соєвим соусом і залишити на 15 хвилин. На м'ясо необхідно викласти сухофрукти, вийняті з вина, згорнути щільний рулет, перев'язати його, змастити маслом і залишками соєвого соусу і, поклавши в пакет для запікання, готувати в гарячій духовці приблизно півтори години.
|