Головна » Статті » Рецепти

Манні млинці
Манні млинці готувала моя бабуся, як правило, на честь дорогого і поважного гостя. І на свята теж готувала. Подавала їх по простому, з медом і сільської сметаною з сепаратора. Всі гості питали у бабусі рецепт цих товстих пишних блінов. І дивувались, що до складу блінов входить манна крупа.
Інгредієнти
* манна крупа - 1 склянка;
* борошно пшеничне - 1,5 склянки;
* сухі дріжджі - 1 столова ложка;
* сіль - 0,5 чайної ложки;
* цукровий пісок - 3 столові ложки;
* вода - 1/3 склянки + 0,5 л;
* рослинна олія - 1/3 склянки;
* яйця - 3 штуки;
* топлене масло для змащування блінов.
В теплій кип'яченій воді (1/3 склянки) розвести цукровий пісок і дріжджі. В миску з високими стінками налити воду, що залишилася, змішати з манкою, додати розведені дріжджі, перемішати до однорідного стану.
Додати сіль і просіяне борошно, перемішати. Маса повинна бути як густа сметана. Якщо вийшла дуже густий - додайте небагато теплої води.
Миску з опарою накрити рушником і поставити підніматися на 5-6 годин в тепле місце.
Через 5-6 годин у другій мисці збити яйця і олію. Цю масу додати в миску з опарою і перемішати до однорідності.
Масло додаємо для того, щоб млинці не прилипали до сковороді. При випіканні сковороду не потрібно змащувати маслом.
Добре прожарити сковороду. На середину сковороди вилити ополоник тесту. Тісто рівномірно розтечеться сам, без сторонньої допомоги і обертальних рухів. Накрити сковороду кришкою і випікати млинець по 1 хвилині з кожної сторони на середньому вогні.
Млинці вийдуть товсті, пишні, з дірочками, схожі на сонечко. Манні млинці скласти стопкою, кожен змастити топленим маслом. Подавати з медом і сметаною.
Автор: Господиня
Просмотров: 1091
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 1 | Теги: млинці

Рекомендовані рецепти:

Запіканка з фаршу й картоплі по-грецьки (аші)
Кругла хала
Закуска з брокколі і шпрот
Цукерки, бараночки
Пісний вишнево-шоколадний кекс
Риба, запечена з оливками
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: