Альтернативу магазинного мармеладу можна приготувати самостійно вдома використовуючи в якості основи мармеладу фруктовий сік, приготований самостійно або ж покупної. Колір приготовленого по цьому рецепту ласощі буде залежати від обраного вами кольору соку, а можна зробити кілька видів мармеладу різних кольорів.
Необхідні інгредієнти: близько 320 мл фруктового соку (також підійде ягідний морс або насичений компот, або рідке фруктове пюре), один стакан цукру, сік половини лимона і столова ложка агар-агару.
З приблизно 70 мілілітрів соку і склянки цукру на помірному вогні слід відварити сироп. До 250 мілілітрах соку потрібно розмішати агар-агар і дати суміші настоятися протягом приблизно півгодини. Далі в готовий і ще гарячий сироп влити сік з агаром, а також сік половинки лимона і потім поставити всю масу на середній вогонь, на якому слід варити масу до закипання і потім ще хвилин 5, при цьому її необхідно не перестаючи помішувати. Зняти майбутній мармелад з вогню і трохи остудити, після чого розлити у формочки і охолоджувати в холодильнику. Застиглий повністю мармелад вийняти з форм і кожну мармеладину обваляти в цукровому піску, після чого почекати поки мармелад висохне і знову обваляти в цукру.