Потрібно сказати, що м'яса для пирога знадобиться не так вже й багато, набагато менше, ніж овочів. Так що м'ясо в пирозі - це скоріше «зазивалочка» для чоловічого населення і тих, для кого їжа без м'яса - це не їжа. Інгредієнти: 250 грам борошна, 125 г вершкового масла або маргарину, 5 яєць, 300 г стручкової квасолі, два болгарських перцю, невеликий пучок зеленої цибулі, 250 г свинини, 100 грам сиру, 150 грам вершків, сіль за смаком, спеції.
М'ясо відварюємо до готовності з додаванням лаврушки і спецій. Борошно просіяти, змішати з половиною чайної ложки солі, нарізати масло і руками розтерти в крихту. Вбити одне яйце, додати дві - три столові ложки холодної води, вимісити тісто. Скачати його в кулю, загорнути в плівку і прибрати на півгодини в холодильник.
М'ясо остудити, руками розібрати на волокна. Квасоля нарізати шматочками, бланшувати в підсоленій воді п'ять хвилин. Зелений лук порубати, болгарський перець нарізати кубиками. Ріпчасту цибулю нарізати дрібними кубиками. Сир і моркву натерти на тертці. Змішати м'ясо, сир, овочі, за смаком підсолити і поперчити. Форму для випічки викласти пекарської папером. Тісто розкачати з урахуванням висоти бортів, викласти у форму. Покласти начинку.
Яйця збити з вершками, посолити і поперчити. Залити начинку і поставити пиріг в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати годину.
|