Цей швидкий у приготуванні і крім цього дуже простенький рецепт чудово підійде для того, щоб приготувати на сніданок.
Необхідні продукти для приготування: два яблука середніх розмірів (або одне велике), два курячих яйця, один стакан молока, 200 грамів борошна, півтори-дві столові ложки цукру, щіпка солі.
Яблука необхідно вимити, очистити від шкірки і серцевини і насіння, порізати і потім натерти на крупній тертці. Курячі яйця слід змішати з молоко, додати до суміші цукор і сіль. Потім в яєчно-молочну суміш потроху всипати борошно, розмішуючи масу в міру засипання, тісто має вийде рідкуватим - приблизно як для оладок. Після цього додати в тісто, натерті яблука і ретельно все перемішати. У каструлі закип'ятити велику кількість води і потім опускати по чайній ложечці тісто на галушки в окріп. Коли галушки спливуть на поверхню їх потрібно проварити ще кілька хвилин і дістати шумівкою. Можна подавати варені галушки або ж обсмажити до утворення гарної скоринки на олії. Подавати зі сметаною, варенням або згущеним молоком.
|