Головна » Статті » Рецепти

Мигдальний рулет з шоколадним кремом
Один із самих смачних бісквітів - мигдальний - хочу запропонувати вам приготувати. Хотите, на свята, хочете - в будні, просто порадувати себе і близьких. Бісквіт цей відмінно підходить для рулетів, так як пластичний, неломкий і соковитий.
Що стосується начинки, то спочатку я хотіла використовувати звичайний ганаш з вершків і шоколаду, але потім вибрала ще один шоколадний крем - заварний, він набагато менш калорійний, хоча і приготувати його трохи складніше. В принципі, це теж ганаш - тільки на основі заварного крему. Сподіваюся, багато з вас можуть дозволити собі цей рулет, на відміну від звичайних, з вершками або масляним кремом.
Для бісквіту:
2 яйця
2 білка
20г масла
20г борошна
50г меленого мигдалю
50г цукрової пудри або дрібного цукру
Для крему:
2 жовтки
200мл молока
20г цукрової пудри
20г цукру
20г борошна
40г шоколаду
Для прикраси:
50г масла
50г шоколаду
Для бісквіту збийте жовток і одне яйце з мигдалем і цукровою пудрою в світлу пухку масу. Розтопіть масло і остудіть.
Тепер додайте в отриману масу борошно просіяне борошно, акуратно перемішайте.
Збийте три білка в стійку піну і змішайте з мигдальною масою.
вийшло тісто додайте масло і акуратно перемешайте.Размажьте на деку, выстеленном папером для випічки (30 на 40см) і випікайте 12 хвилин при 200С.
Дістаньте і скрутіть рулетом разом з папером. Остудіть.
Поки остигає, зробіть крем: жовтки розітріть з пудрою і борошном.
Молоко закип'ятіть з цукром, зніміть з вогню, зачекайте поки кипіння припиниться і влийте в жовтки, енергійно перемішуючи.
Перелийте суміш назад в каструлю і варіть на повільному вогні при помішуванні до загустіння. Обережно, чи не перегріти!
У гарячий крем додайте шматочки шоколаду і розмішайте.
Повинна вийти гладка маса.
Вона блищить і дуже рівна, остудіть її в невеликій посудині, накривши плівкою.
Розгорніть рулет, намажте кремом.
Поверніть назад з допомогою паперу.
Поставте в холодильник на годину або більше.
Порубайте шоколад.
Полийте рулет глазур'ю з растопленных разом масла і шоколаду.
Готово! Перекладіть на блюдо.
Ірина Чадеева
Просмотров: 823
Категория: Рецепти |
| Теги: Рулет, крем

Рекомендовані рецепти:

Омлет-десерт з горіхами і курагою
Чорничний пиріг 'Блаберспай'
Кіш Лорен з персиками і сиром Брі
"Веселі" мафіни
Суп-пюре з петрушки з грибами
Яблучний насипний пиріг
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: