Салат з морської капусти, картоплі і квашеної капусти
Ось вже дійсно вітамінний салат! Його можна робити з ріпчастою або з зеленим цибулею, заправляти запашним маслом, але ні в якому разі не використовувати в ньому мариновану морську капусту, яка продається у відділі салатів в супермаркеті. Підійде консервована, без спецій.
Інгредієнти: банка морської капусти, чотири - п'ять великих картоплин, 150 грам квашеної капусти, дві цибулини або пучок зеленого цибулі, рослинне масло для заправки, сіль за смаком, зелень петрушки.
Відваріть картоплю в мундирі, а щоб він не набрав води - варити в пароварці. Коли охолоне - зніміть шкірку і наріжте картоплю скибочками. Дуже важливо щоб картопля повністю охолов - якщо його додати в салат теплим, то смак салату помітно погіршиться. Морську капусту дрібно порубаєте. Квашену капусту злегка відіжміть від розсолу і наріжте дрібніші. Цибулю наріжте півкільцями або кубиками. Зелену цибулю і петрушку дрібно порубаєте. Змішайте всі інгредієнти, заправте запашною олією. Якщо потрібно, підсолити за смаком і відразу ж подавайте.