Готується ця страва з картоплі і рубленого м'яса. Варіантів запіканки дуже багато - у фарш можна додати все, що душі завгодно - і цибулю, обсмажену грудинку, різні спеції, а сам фарш робити з сирого м'яса або з вареного.
Інгредієнти: 800 грам картоплі, 400 грам м'ясного фаршу, одна цибулина, 300 мл молока, 150 г вершкового масла, 30 г сиру, сіль, чорний мелений перець, спеції - за смаком.
Відваріть картоплю, розімніть його в пюре, додайте 50 грам вершкового масла і влийте тепле молоко. Посоліть і поперчіть за смаком. Пюре повинно вийти досить густим. У вершковому маслі обсмажте дрібно нарізану цибулю і м'ясний фарш. Якщо фарш сирий, його смажити потрібно хвилин 7-8, варене м'ясо смажиться 3-4 хвилини. Не забудьте добре помішувати фарш щоб він не схопився грудочками. Наприкінці посоліть і поперчіть, додайте спеції.
Форму для запікання змастіть маслом. Викладіть рівним шаром половину пюре, потім шар фаршу з цибулею, зверху накрийте залишилися пюре. Шари не повинні перемішуватися! Зверху запіканку посипте тертим сиром і розкладіть шматочки масла. Поставте в розігріту до 200 градусів духовку, запікайте 15 хвилин.
|