Головна » Статті » Рецепти

Запіканка «Пермантье»
Готується ця страва з картоплі і рубленого м'яса. Варіантів запіканки дуже багато - у фарш можна додати все, що душі завгодно - і цибулю, обсмажену грудинку, різні спеції, а сам фарш робити з сирого м'яса або з вареного.

Інгредієнти: 800 грам картоплі, 400 грам м'ясного фаршу, одна цибулина, 300 мл молока, 150 г вершкового масла, 30 г сиру, сіль, чорний мелений перець, спеції - за смаком.

Відваріть картоплю, розімніть його в пюре, додайте 50 грам вершкового масла і влийте тепле молоко. Посоліть і поперчіть за смаком. Пюре повинно вийти досить густим.
У вершковому маслі обсмажте дрібно нарізану цибулю і м'ясний фарш. Якщо фарш сирий, його смажити потрібно хвилин 7-8, варене м'ясо смажиться 3-4 хвилини. Не забудьте добре помішувати фарш щоб він не схопився грудочками. Наприкінці посоліть і поперчіть, додайте спеції.

Форму для запікання змастіть маслом. Викладіть рівним шаром половину пюре, потім шар фаршу з цибулею, зверху накрийте залишилися пюре. Шари не повинні перемішуватися! Зверху запіканку посипте тертим сиром і розкладіть шматочки масла.
Поставте в розігріту до 200 градусів духовку, запікайте 15 хвилин.
Просмотров: 641
Категория: Рецепти |
| Теги: пюре, фарш

Рекомендовані рецепти:

"Крем-брюле" з сиру
Шоколадна баба (рецепт)
Хачапурі
Імбирне печиво
Торт "Посмішка негра"
Чорничні кекси
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: