Рецепт простенької в приготуванні закуски з овочів з оригінальним і досить цікавим смаком за рахунок додавання в страва до овочів родзинок. На вигляд закуска дуже апетитна, так і за смаком дане блюдо багатьом припаде до душі!
Список продуктів, які знадобляться вам для приготування даного страви: чотири-п'ять середнього розміру баклажанів, дві середні картоплини, 100 г родзинок без кісточок, 100 мл рослинного масла, один пучок зелені петрушки, один стручок гіркого перцю, чверть чайної ложки кмину, сіль за смаком.
Баклажани необхідно почистити від шкірки і порізати на невеликі кубики (розміром приблизно сантиметр на сантиметр), після чого щедро посолити і залишити на деякий час, щоб вийшла гіркота. Родзинки слід попередньо залити гарячою водою і тримати близько години. Картоплю відварити "в мундирі", а потім почистити і нарізати кубиками таким же розміром, як і баклажани. Гіркий перець очистити і подрібнити, а вимиту зелень петрушки дрібно порубати. Віджати постояли баклажани і обсмажити на рослинному маслі, а через п'ять-сім хвилин, додати до них родзинки і готувати все разом ще кілька хвилин, після чого викласти все це в миску, додати порізану картоплю, перець і петрушку, а також посолити за смаком і посипати кмином. Всі ці інгредієнти добре перемішати і заправити залишилися рослинним маслом, ну а потім охолодити і викласти на блюдо.