Головна » Статті » Рецепти

Рублене тісто
Рублене тісто для солодких і несолодких пирогів, тартов, кішів.
Пропонований рецепт рубаного тесту ще називається листковим рубаним тестом, тому що при його приготуванні залишаються невеликі шматочки вершкового масла, які при випічці тануть і, як би, трохи розшаровують тісто.
Тісто потрібно робити дуже швидко, інакше масло розтане, і корж у пирога потім буде жорстким. Саме тому, якщо є хороший міксер, то рублене тісто краще робити в міксері.
Якщо готувати тісто вручну, то доведеться повозитися, швидше, докласти фізичні зусилля, коли будете швидко рубати масло ножами. Але є один плюс - його можна заморожувати. Тому, зібралися піч пиріг з рубаного тесту - зробіть "заміс" на 2-3 норми і заморозьте зайве.
Кількість інгредієнтів в рецепті дано з розрахунку на 1 корж для форми діаметром 22-24см Для приготування закритого пирога, збільшити кількість інгредієнтів вдвічі.
Інгредієнти:
1 і ¼ склянки борошна
1 ст.л. цукру
1/4 ч.л. солі
150гр морозива вершкового масла, розділеного на шматочки
3-5 ст.л. дуже холодної води
Приготування:
1. В миску просіваємо борошно, кладемо цукор і сіль. Змішуємо.
2. Кладемо туди шматочки вершкового масла. І ось тепер починається саме цікаве... Беремо в кожну руку по ножу і з криком "банзай!" починаємо інтенсивно рубати шматочки масла, одночасно перемішуючи його з борошном. Робимо це швидко, пам'ятаємо про те, що масло не має розтанути. Рубаємо рубаємо, поки шматочки масла не стануть розміром з горошини.
3. Тепер додаємо дуже холодну воду. Додаємо поступово, не всю. Додали 3 ложки, замісили вилкою, якщо бачимо, що тісто ще сухе, поділлям ще ложечку. Тепер руками сминаем тісто в кому, довго м'яти не потрібно - руки теплі, масло буде танути. Перекладаємо на обробну дошку, посипану борошном, і зовсім трохи помнем ком і покатаємо в борошні.
4. Беремо качалку і розгортаємо в невеликий товстий диск. Прибираємо в холодильник на 30 хвилин. А от, якщо Ви робили тісто в міксері, то цього можна й не робити, а відразу піч.
5. Через 30 хвилин виймаємо тісто і розгортаємо його в коло діаметром більше діаметра форми. Щоб перенести тісто у форму, не пошкодивши його (а тісто дуже м'яке), нещільно намотуємо його на качалку і переносимо.
6. І так, краї тіста звисають з форми, а нам потрібен рівний край. Беремо качалку і прокатуємо її по краях форми, зрізуючи надлишки. З надлишками тесту поступаємо наступним чином: комкаем в кому, розділяємо на кульки діаметром приблизно 3см і прибираємо в морозилку. З них потім можна приготувати печиво або тарталетки.
7. І так, тісто для коржа готово і лежить у формі.
Далі існує два варіанти: 1) випікати відразу з начинкою; 2) попередньо випікати корж без начинки. Але про це пізніше.
Вікторія
Просмотров: 2034
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 1 | Теги: масло, тісто

Рекомендовані рецепти:

Брокколі з беконом і макарони-черепашками
Рулет з лимоном
Торт з мигдальною начинкою
Кекс "Мармурова"
Угорські булочки з сиром
Samosa - індійські пиріжки
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: