Насіння соняшнику є продуктом, напрочуд багатим своїми харчовими цінностями і корисними складовими, а в даному випадку насіння допоможуть надати звичайному овочевого салату додатковий незвичайний і досить цікавий смак. Рецепт цей даними момент особливо актуальний напередодні християнського посту, а також весняного дефіциту вітамінів.
Склад даного салату: два помідори середніх розмірів, один-два (залежно від розміру) свіжих огірка, три-п'ять штук салатного листя, зелений лук, трохи зелені кропу, одна-дві столових ложок насіння соняшника, одна столова ложка оливкової олії, чорний перець і сіль за смаком.
Готується такий салат простіше простого, як і звичайний овочевий салатик: овочі та зелень необхідно спочатку вимити, ну а потім подрібнити - помідори нарізати невеликими часточками, огірки - кружками або півколами, салатні листя порвати руками на невеликі шматочки, зелений лук і кріп потрібно дрібно нарубати. Всі підготовлені складові викласти в салатник і додати до них підсмажене насіння, а потім заправити оливковою олією, посипати необхідною кількістю солі і перцю і гарненько перемішати.