Цей салат виходить дуже красивим з вигляду, схожим навіть на якийсь торт, а не салат, і саме тому його можна приготувати на свято в якості частування-прикраси столу. Готувати такий салат рекомендується заздалегідь, так як йому необхідно дати час. щоб настоятися і просочитися.
Інгредієнти для салату: три картоплини побільше, з однієї середньої моркві, буряках і цибулині, шість яєць, 200 грамів твердого сиру, близько 400 грамів відвареної свинини, зубчик часнику, волоські горіхи, гранат, майонез.
Картопля і буряк, а також яйця необхідно відварити до готовності, потім почистити. Салат слід викладати шарами округлої форми на плоске блюдо. Першим шаром натерта на середній тертці картопля - приблизно половина всього вареної картоплі, шар цього потрібно також посолити за смаком і злегка змастити майонезом, далі - крупно натертий буряк і знову майонез. Третім шаром викласти сиру дрібно натерту моркву, яку потрібно посипати подрібненими волоськими горіхами і полити майонезом. Наступним шаром викласти половину порізаного дрібними кубиками м'яса, знову майонез і далі весь залишився картоплю. Зверху на картоплю викласти дрібно нарубані яєчні жовтки і майонез. Далі шар з половини сиру, натертого на середній тертці, потім ще шар м'яса, потім майонез і зверху натерті яєчні білки. Після цього салат повинен просочитися і вже перед подачею його слід красиво прикрасити - повністю змастити майонезом з додаванням подрібненого часнику, потім нижню частину салату посипати сиром, а верхню частину прикрасити гранатовими зернятами і чашкою-кошиком вирізаної з ріпчатої цибулі.
|