Головна » Статті » Рецепти

Салат "Шапка Мономаха"
Цей салат виходить дуже красивим з вигляду, схожим навіть на якийсь торт, а не салат, і саме тому його можна приготувати на свято в якості частування-прикраси столу. Готувати такий салат рекомендується заздалегідь, так як йому необхідно дати час. щоб настоятися і просочитися.

Інгредієнти для салату: три картоплини побільше, з однієї середньої моркві, буряках і цибулині, шість яєць, 200 грамів твердого сиру, близько 400 грамів відвареної свинини, зубчик часнику, волоські горіхи, гранат, майонез.

Картопля і буряк, а також яйця необхідно відварити до готовності, потім почистити.
Салат слід викладати шарами округлої форми на плоске блюдо. Першим шаром натерта на середній тертці картопля - приблизно половина всього вареної картоплі, шар цього потрібно також посолити за смаком і злегка змастити майонезом, далі - крупно натертий буряк і знову майонез. Третім шаром викласти сиру дрібно натерту моркву, яку потрібно посипати подрібненими волоськими горіхами і полити майонезом. Наступним шаром викласти половину порізаного дрібними кубиками м'яса, знову майонез і далі весь залишився картоплю. Зверху на картоплю викласти дрібно нарубані яєчні жовтки і майонез. Далі шар з половини сиру, натертого на середній тертці, потім ще шар м'яса, потім майонез і зверху натерті яєчні білки.
Після цього салат повинен просочитися і вже перед подачею його слід красиво прикрасити - повністю змастити майонезом з додаванням подрібненого часнику, потім нижню частину салату посипати сиром, а верхню частину прикрасити гранатовими зернятами і чашкою-кошиком вирізаної з ріпчатої цибулі.
Просмотров: 629
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 1 | Теги: майонез, салат

Рекомендовані рецепти:

Пиріг з гарбузом і ківі
Омлет-бісквіт
Шашлик на маївку з свинини
Спагетті з томатами і рибою
Ажурні млинці (рецепт)
Закритий лимонний пиріг
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: