Головна » Статті » Рецепти |
Картопляні галушки по-шленски
Картопляні галушки по-шленски, по суті, це обсмажені картопляні шарики.Необходимые продукти: 1 кг картоплі, 3/4 склянки крохмалю, 1 яйце, сіль, чорний мелений перець. Процес приготування: картоплю почистити, опустити в солоний окріп, варити до готовності, воду злити. Гарячим добре розім'яти товкачиком, посолити, поперчити. Вбити яйце і додавати потроху крохмаль, постійно вимішуючи, як тісто. Залежно від сорту картоплі, кількість крохмалю варіюється. Головне, щоб вся маса стала в'язкою, що відстає від рук. Відщипувати шматочки і скачати кульки, десь в 5 см діаметром, злегка приплюснути кожен, зробити ямку в центрі. Найкраще покласти їх на пару годин в морозилку. Духовку розігріти до 180С. Розжарити Сковороду, налити трохи масло, щоб нагрілося. Розкласти картопляні галушки не щільно, поставити в духовку. Треба, щоб масло відразу зашипіло, тобто галушки стали готуватися. Через 10 хв витягнути, перевернути, обсмажити на іншій стороні ще 10 хв. Подавати гарячими зі сметаною. | |
Просмотров: 714 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |