Головна » Статті » Рецепти

Картопляні галушки по-шленски
Картопляні галушки по-шленски, по суті, це обсмажені картопляні шарики.Необходимые продукти: 1 кг картоплі, 3/4 склянки крохмалю, 1 яйце, сіль, чорний мелений перець.
Процес приготування: картоплю почистити, опустити в солоний окріп, варити до готовності, воду злити.
Гарячим добре розім'яти товкачиком, посолити, поперчити.
Вбити яйце і додавати потроху крохмаль, постійно вимішуючи, як тісто.
Залежно від сорту картоплі, кількість крохмалю варіюється. Головне, щоб вся маса стала в'язкою, що відстає від рук.
Відщипувати шматочки і скачати кульки, десь в 5 см діаметром, злегка приплюснути кожен, зробити ямку в центрі.
Найкраще покласти їх на пару годин в морозилку.
Духовку розігріти до 180С.
Розжарити Сковороду, налити трохи масло, щоб нагрілося. Розкласти картопляні галушки не щільно, поставити в духовку.
Треба, щоб масло відразу зашипіло, тобто галушки стали готуватися.
Через 10 хв витягнути, перевернути, обсмажити на іншій стороні ще 10 хв.
Подавати гарячими зі сметаною.
Просмотров: 678
Категория: Рецепти |
| Теги: галушки, картопляні

Рекомендовані рецепти:

Торт "Мурашник"
Картопля в паприці (рецепт)
Баклажани по-корейськи
Угорський пиріг до чаю
Буженина в тесті
Тефтелі з овочами в італійському стилі
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: