Запропоноване в даному рецепті блюдо і справді дивно відповідає своїй назві - таке суфле куряче-закуска дійсно виходить дуже ніжним і дуже смачним, воно обов'язково сподобається всім вашим домашнім або гостям, яких ви почастуєте таким суфле.
Для того, щоб приготувати таке суфле куряче вам будуть потрібні такі інгредієнти: одна куряча грудка середнього розміру (її треба попередньо відварити до готовності), два курячих яйця (сирих), половина пачки вершкового масла, 200 мілілітрів вершків середньої жирності, одна їдальня ложка пшеничного борошна, три великих морквини (також заздалегідь відварених), а крім цього сіль, чорний мелений перець і трохи меленого мускатного горіха.
Спочатку слід всипати борошно в суху сковорідку і підсушити трішки, після чого розвести її половиною всього необхідного обсягу вершків і проварити на малому вогні кілька хвилин. Варену моркву подрібнити до стану пюре за допомогою блендера, додати спеції за смаком. Куряче м'ясо також подрібнити і змішати з сирими яйцями, сумішшю борошна і вершків і вершковим маслом, всипати за смаком сіль, перець і трохи мускатного горіха і збити, додаючи потроху вершки. Викласти у термостійку форму, змащену невеликою кількістю масла шарами курячу і морквяну масу, причому курячий шар повинен бути зверху і відправити в гарячу духову піч, де і готувати близько 20 хвилин при 200 градусах. Потім готову страву остудити, вийняти з форми і порізати.
|