Головна » Статті » Рецепти

Готуємо бісквітне тісто
Що може бути краще бісквіта, з найрізноманітнішими фруктами, ягодами в якості начинки, або торта з бісквітних коржів, политого глазур'ю. Бісквіти легкі, повітряні, м'які, з гладкою тонкої скоринкою, і все це вимагає правильної рецептури і дотримання технології приготування.
Основа будь-якого бісквіту - яйця, цукор і борошно, яку частково можна замінити крохмалем, від чого бісквіт стане лише пишнішою. У бісквітне тісто не додають розпушувачів і дріжджів, воно піднімається завдяки добре збитих яєць, насиченим бульбашками повітря. Лише в рецептурі масляного бісквіту є невелика кількість соди.
Бісквіт готується дуже швидко - окремо розтираються жовтки з цукром, швидко збивається білок до стійкої піни, швидко замішують тісто і негайно випікається. Дуже важливо, щоб посуд і віночки для збивання яєць були чистими, тоді бісквіт вийде дійсно пишним і насиченим повітрям.
Дуже важливо використовувати для бісквіту свіжі яйця, правильно витримувати рецептуру і режим випічки, а це означає, що в білки не повинен потрапляти жовток і навіть крапелька жиру. Якщо білки довго стояли, то для їх збивання можна додати трохи солі або лимонної кислоти (оцту), а збивати їх краще в скляній або керамічному посуді. Заповнювати Форму бiсквiтним тестом необхідно на ¾ обсягу, так як тісто буде дуже добре підніматися.
Готовність бісквіту визначається проколом сірником або дерев'яною зубочисткою його до дна форми, і якщо на дерев'яній паличці не залишиться слідів тесту, то готовий бісквіт. Проте в жодному разі не можна відкривати духовку перші 10-15 хвилин випічки, тісто може впасти. Жовтки розтерти з 2/3 цукру, решту цукру додають поступово в білки під час збивання. У розтерті жовтки додають 1/3 збитих білків, потім трохи борошна, знову білків і борошна, замішуючи тісто.
У масляному бісквіті розм'якле масло додають вже готове тісто.
Чотири рецепту бісквітного тіста:
1. Склянка борошна, склянка цукру, 6 яєць.
2. За три столові ложки борошна, крохмалю, цукру, 5 яєць.
3. 1,25 склянки борошна, ¼ склянки цукру, 5 яєць, 4-5 столових ложок гарячої води.
4. 2/3 склянки борошна, 0,5 склянки цукру, 4 яйця, 4 столових ложки розм'якшеного вершкового масла.
бісквіт можна додавати горіхи, какао, родзинки, ваніль, лимон, сметану, яблука, журавлину, вишню і багато іншого. Загортати його в рулети, нарізати на тістечка або робити гарні бісквітні тістечка.
Автор: Кохана дружина
Просмотров: 812
Категория: Рецепти |
| Теги: борошно, тісто

Рекомендовані рецепти:

Пиріжки з капустою пісні
Сорбе з чорної смородини
Пиріг з яблуками на сирному тісті
Салат "Цезар" (рецепт)
Мигдальне поліно
Десерт "Халвинка"
Всего комментариев: 0
Name *:
Email *:
Code *: