Торт з заварного тіста з ягодами і збитими вершками, приготований за цим рецептом, виходить просто дивно смачним і дуже-дуже ошатним і красивим - залишилося тільки дочекатися сезону дозрівання полуниці і приготувати це приголомшливе ласощі!
Продукти для приготування заварного торта: для тіста - один стакан молока, п'ять курячих яєць, 125 грамів вершкового масла і 150 грамів борошна; для верхнього шару торта - 250-300 грамів свіжих ягід полуниці, цукор, а також цукрова пудра за смаком, 400 мл вершків, два пакетики стабілізатора для вершків, один пакетик ваніліну і одна столова ложка лимонного соку.
Молоко вилити в підходящу каструльку з товстим дном, додати до нього вершкове масло і довести цю суміш на помірному вогні до кипіння, після чого всипати потроху борошно і варити далі, постійно розмішуючи тісто. Коли заварне тісто відставатиме від дна і стінок каструлі, зняти його з вогню і додати по одному сирі яйця, щоразу перемішуючи до однорідності. Потім з однієї половини тіста з допомогою кондитерського мішка відсадити 12 невеликих тістечок-розеток на деко, посипаний борошном, і випікати при температурі 200 градусів до готовності (близько півгодини). Другу половинку тіста викласти у вигляді коржа в роз'ємну форму і також випікати до готовності, а потім остудити. Вершки збити з додаванням стабілізатора, цукру і соку лимона і наповнити цією сумішшю заварні тістечка. Збиті вершки, які залишаться розподілити по коржу так, щоб посередині утворилася своєрідна гірка. Тістечка, заповнені кремом красиво розкласти по краях торта, а в саму серединку, на гірку з крему викласти вимиту полуницю, яку при бажанні можна порізати навпіл.
|