Цей традиційний східний прохолодний напій готується з різних інгредієнтів: кизилу, шипшини і навіть з пелюсток троянди. Шербет вважався традиційно турецьким напоєм, подавали його у красивих склянках з кришталю або кольорового скла і його подача була подібна своєрідною церемонії.
В даному випадку запропонований варіант лимонного холодного шербету, який готується напрочуд просто й швидко і для приготування якого вам будуть потрібні наступні складові: чотири досить великих лимона (в рецепті потрібно саме сік з них), 200 грамів цукрового піску, два літри води, приблизно одна столова ложка меду і трішки гвоздики (буквально три-чотири штучки).
З лимонів, як вже було сказано вище, необхідно видавити сік, до якого потім слід додати цукор, а також покласти мед і гвоздику. Суміш залишити настоюватися в прохолодному місці протягом не менше восьми годин. Далі долити до настоявшейся суміші воду і довести отриманий напій до кипіння, після чого шербет потрібно буде охолодити і процідити. Подається лимонний шербет з льодом.
|