Головна » Статті » Рецепти

Штрудель з сирного тіста з вишнею
Ви любите сирне печиво? Так-так, те саме, що пекли нам наші мами та бабусі, а ми зараз печемо своїм дітям, так і не тільки їм. Така ніжна, листкове, повітряний… Смачне-пресмачне! Так до чого я це все? Так до того, що тісто в цьому рецепті абсолютно таке ж! Змінилася лише форма, а все інше - ніжне, листкове, повітряний - залишилося колишнім!
Для різноманітності смаку я додала начинку з подваренной вишні. В результаті вийшло ніжно-слоено-повітряний зовні і соковито-кисло-солодке всередині. Це дійсно дуже смачно! Та й готується без клопоту і швидко! Спробуйте!
СКЛАД:
Для тесту вам знадобиться:
200 г (1 пачка) густого сиру (не рідкого і не пастообразного, бажано домашнього, але можна взяти і стандартну пачку сиру, яка продається в будь-якому магазині, але тільки стежте, щоб сир не був дуже вологим)
100 г маргарину або масла
1 склянка борошна + борошно для розкатки
Щіпка негашеної соди
0.5 чайної ложки розпушувача
3 - 4 столові ложки цукру
Для начинки:
200 г вишня без кісточки (можна більше)
2 - 3 столові ложки цукру або за смаком
1 неповна столова ложка крохмалю (кукурудзяного або картопляного)
ПРИГОТУВАННЯ:
Змішайте борошно з содою й розпушувачем.
Додайте нарубані холодне масло або маргарин і розітріть в крихту.
Додайте сир і вмішайте в борошняну суміш.
Дуже не докладайте і тісто довго не місіть. Достатньо щоб сир просто рівномірно розподілилися.
Покладіть тісто в пакет і розімніть в прямокутник завтовшки близько 1 см.
Пакет з тестом поставте в холодильник мінімум на 1.5 - 2 години, а краще на ніч.
Для начинки змішайте вишню з цукром та крохмалем і залиште до появи соку.
Якщо будете готувати із замороженою, спочатку вишню повністю розморозьте, потім додайте крохмаль, цукор і розмішайте до розчинення цукру.
При акуратному нагріванні і помішуванні доведіть ягідну суміш до загустіння тобто до того моменту, коли крохмаль з соком перетворяться в кисіль.
Повністю охолодіть! Як мінімум до кімнатної температури, а краще поставити підварені ягоди в холодильник і дати час добре охолонути.
Охолоджене розкачайте тісто в прямокутник товщиною 1 - 2 мм. Якщо тісто буде липнути, подпыляйте тісто, стіл і качалку борошном.
Розкачаний пласт тіста посипте цукром.
Для кращого зчеплення злегка втисніть цукор качалкою.
Скрутіть тісто в нещільний рулет.
Перекладіть на деко, застелений папером для випічки.
Випікайте при 200 - 210 С до зарумянивания (близько 20 хвилин).
Відразу після випічки посипте цукровою пудрою (за бажанням).
Дайте застигнути.
Приємного вам чаювання!
Просмотров: 810
Категория: Рецепти |
| Теги: штрудель, тісто

Рекомендовані рецепти:

Прісна корж зі шпинатом
Картопляні пиріжки з капустою
Шоколадно-апельсинові цукерки
Пиріг з м'ясом і овочами
Штрудель з сирного тіста з вишнею
Рис з помідорами та базиліком
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: