Тефтелі, котлети, зрази, битки та інші страви з фаршу - тема нескінченна. Змінюючи та доповнюючи начинки, можна отримувати все нові відтінки смаку. Наприклад, як у цих тюхтельки. Додавання яблук надає тефтелі легкий кисло-солодкий присмак.
Інгредієнти: 500 грам фаршу, 1 яблуко (кисло-солодке), дві часточки часнику, 1 яйце, дві столові ложки панірувальних сухарів, сіль і перець за смаком. Для соусу: 200 мл бульйону чи води, 100 мл сухого білого вина, 2 цибулини, столова ложка борошна, сіль за смаком
З яблука зрізаємо шкірку, трьом його на крупній тертці. Змішуємо з фаршем, додаємо яйце, сухарі, пропущений через прес часник. Солимо і перчимо за смаком. Масу добре вимішуємо, якщо фарш виходить крутим, можна влити трохи молока або води. Ставимо в холодильник хвилин на 20-30.
З охолодженого фаршу робимо невеликі тюфтельки. У сотейнику або в казанку розігріваємо олію, обсмажуємо тефтелі до рум'яного кольору. Дістаємо тюфтельки, в цьому ж маслі обсмажуємо лук, потім додаємо борошно і поступово вливаємо вино і бульйон. Помішуйте соус щоб не утворились грудочки. Кладемо в соус тефтелі, тушкуємо на мінімальному вогні під кришкою 10-15 хвилин. Подаємо з будь-яким гарніром. Приємного апетиту!
|