Це той рідкісний випадок, коли цукерки можна без сумніву занести до категорії корисних і смачних рецептів. В цукерках головний інгредієнт - фініки, все інше підкреслює і відтіняє смак десерту.
Інгредієнти: 250 грам фініків, волоські горіхи, фундук (або інші горіхи), кунжут, кокосова стружка. Всі інгредієнти (крім фініків) беруться в довільній пропорції і поєднанні.
Фініки потрібно вимити, обсушити, видалити кісточки. Волоські горіхи підсушити в духовці або на сковорідці (на сухий) і злегка потерти долонькою, щоб відокремити коричневу плівочку. Перекласти разом з фініками в блендер, перемолоти. Буде добре, якщо горішки залишаться шматочками, а не перетворяться в крихти. Від фінікової маси відокремлюємо невеликий шматочок, скачуємо кульку, вкладаємо всередину фундук. Обвалюємо частину цукерок в кокосовій стружці, частина - в кунжуті (його можна злегка підсмажити) і кладемо в холодильник. Охолоджені цукерки смачніше і краще тримають форму, але можна обійтися і без охолодження - вони в будь-якому випадку виходять дуже смачними. Кокосову стружку можна взяти різнобарвну, тоді вийде яскраве асорті з домашніх цукерок.